Luna Plina inseamna opozitia Soare – Luna. Soarele este in Rac, semn de apa, emotional, sensibil, care guverneaza casa, familia, parintii, mosii si stramosii. Racul vrea conexiune, blandete, atasamente, iubire, liniste, zambete, strangeri de mana.

Capricornul e semn de pamant, hotarat, serios, matur, decis, interiorizat. Luna inseamna emotie, atasament, tipar emotional si guverneaza Racul. Capricornul este fix opusul, este organizat, dur, rece. Practic, Luna e in casa lui Saturn. Iar Saturn este retrograd si Seniorul Karma.

Ambele sunt semne cardinale ceea ce denota hotarare si actiune. Semnele cardinale vor resimti din plin aceasta Luna Plina – Berbec, Rac, Balanta si Capricorn, precum si cei care au Ascendetul in aceste semne sau marcaje in harta natala la gradul 3.

Luna Plina se petrece pe axa XII – VI, adica boli, spitale, singuratate, interiorizare, limitare, subconstient, regasirea sufletului si a sinelui.

Luna Plina este despre REGASIREA SINELUI fara a ne mai limita.

Luna pe gradul 3, in casa XII in opozitie cu Soarele tot la gradul 3, casa in VI, ne cere sa ne echilibram in interior, sa nu avem frica de abandon sau de pierdere a carierei, functiei. Sa gasim echilibrul intre viata personala si cea a carierei.

Racul este patriot, traditionalist, vrea sa construiasca o casa, o familie, Capricorunul este ambitios, rabdator, vrea mult mai mult, vrea sa lase in urma sa ceva aparte, ceva pentru care a trudit cu sudoarea fruntii.

Luna Plina regleaza ce am inceput in ianuarie, la Luna Noua din Capricorn. Atunci am inceput cu pasi mici si timizi, si s-a lucrat pana acum. Cei care au fost focusati si loiali, dedicati, fix cum cere Capricornul, primesc raspalata. Oportunitatile li se arata, oamenii potriviti le ies in cale, planurile incep sa se miste. Ceilalti, e momentul sa se concentreze pe ceea ce e important pentru ei.

Axa XII – VI nu este una usoara, este lipsita de energie, asa ca, e si cazul sa se accepte si sa se recunosca daca planurile nu au fost cele mai bune, Capricornul nu invita la nesfarsit la truda.

Poate e momentul sa se refaca planurile, pentru ceva realist, ceva ce e cu adevarat posibil. Luna Plina invita si la rabdare si maturizare, iar cele doua nu vin mereu simplu. Sunt lectii grele, dar frumoase, necesare.

Daca exista si autosabotarea, din nou, e momentul zero, sa se recunoasca si sa se depuna armele. Nu e capat de tara daca dai gres cu ceva, mai grav e daca nu incerci.

Saturn este guvernatorul acestui moment, iar el este retrograd in Varsator. Avem parte de descarcari karmice orice am face. Asa ca, sa luam trecutul la analizat, ce am facut, cand am facut si cum am facut. Sa reparam, sa dam dovada de intelepciune si maturitate.

Soarele face si un trigon cu Jupiter. Totodata e un moment ideal pentru legatura cu spiritualitatea, legatura cu propriile credinte. Jupiter retrograd la gradul 2 in Pesti invita la credinta si vindecarea sinelui. Cine are ochi sa vada si urechi sa auda, sa si faca, sa nu treaca peste semne. E un moment bun pentru a se lucra cu sinele, credinta, interiorizare. Sa apelam cu incredere la oamenii pe care ii respectam (Capricornul mai inseamna si autoritate), si sunt autorizati sa faca ceva in domeniul in care activeaza, cereti-le sfaturi, lucrati cu propria persoana.