Pe 14 mai a inceput subtil retrogradarea lui Mercur. Pana in 29 mai avem parte de ciclul de dinainte retrogradarii, aici e cuprinsa si perioada in care e stationar, iar din 29 pana in 21 iunie, o sa fie retrograd. Ciclul post retrograd se va incheia in 2 iulie, asa ca ii vom simti efectele pe o perioada mai lunga.

– Ciclul retrogradarii incepe in 14 mai

– Retrogradeaza intre 29 mai – 21 iunie

– Ciclul se termina in 2 iulie

Personal nu ma sperie nicio perioada de retrogradare, e un moment perfect de interiorizare. Sa le numim sanse nefructificate la vremea lor, asa imi place sa cred. Acum eu nu neg punctele minus, doar ca vreau sa iau si partea buna. Sa le luam pe rand.

Mercur este Guvernatorul Gemenilor, este conducatorul lor si orice se intampla acestor nativi, Mercur verifica si chiar isi pune o amprenta. Poti avea de exemplu in harta natala semnul Gemeni intr-o anumita casa sunde se afla alte planete, iar Mercur intr-o alta zodie. Ei, el tot da un ochi peste ce se intampla in regatul sau si chiar da directive cum sa se intample lucrurile.

Mercur este Zeul Comentului, vazarilor, cel care ne ajuta sa comunicam. Acum e clar de ce Gemenii vorbesc mult, da? Ei cu el retrograd, lucrurile acestea nu sunt la putere maxima. Nu mai ies vanzarile, nu ne mai intelegem clar om cu persoana. Nu primim mesajele asa cum au fost spuse, le percepem gresit. Nu e nicio tragedie, rezolvam pana la urma.

Nu e indicat sa cumparam gadgeturi sau lucruri in general, nu semnam actele ori daca le semnam sa le verificam de doua ori, e posibil sa trecem cu vederea o chestie foarte importanta si tot asa. E nevoie de atentie sporita.

De ce spuneam ca imi place perioada lui Mercur retrograd? Pentru ca e o alta SANSA, pentru ca putem sa ne gandim in liniste ce nu ne place, ce nu functioneaza, ce sanse am ratat si am vrea sa recuperam. Orice e cu RE in fata are sanse. Sa REvina, sa REgandim strategii, REalocam timp, REpozitionam situatia si tot asa.

Vor aparea si frustrarile, durearea ca suntem neputincisi, nervii, insa cu rabdare trecem peste toate. Nu uitati, nimic nu e intamplator, asa ca, e cazul sa ne calmam si sa nu inflamam spiritele unde chiar nu e nevoie.