Luna Noua in Taur, marti, 11 mai, la 22:00. Ca sa avem Luna Noua, avem nevoie ca Soarele si Luna sa fie la acelasi grad, in acelasi semn zodiacal, adica sa faca o conjunctie.

Ce setam acum ca intentii, idei, ganduri va trebui sa le punem in practica de a doua zi. Rezultatele le vedem in 19 noiembrie, cand va avea loc Luna Plina din Taur.

Cine este Taurul si ce vrea, semnul zodiacal in care are loc Luna Noua? Este semn de pamant, fix, adica este ancorat in realitate, iubeste lucrurile concrete, si nu accepta schimbarile. Raspunde de valoarea personala, de talente si de finante, de salariul pe care il obtinem de la job, de senzualitate.

Taurul este semnul zodiacal care se schimba cel mai greu, are mare putere de rezistenta la efort, incapatanare cat cuprinde si cauta tot ce e stabil, loial, fix.

Ce iubeste Taurul? Iubeste tot ce e luxos, vrea sa aiba multi bani si mancare, uneori este lacom si are o dorinta de acumulare enorma.Este caracterizat de verbul ‘’a avea’’.

Totodata, guvernatoare Lunii Noi este Venus, zeita iubirii, si se afla in semnul vecin, in Gemeni, unde se poarta copilareste, adora sa flirteze, sa zboare din floare in floare, nu e axata pe stabilitate ci cauta…schimbarea. Pam- pam!!

Energia Lunii Noi este asadar legata de noi inceputuri, experimentari, si au legatura cu stabilitatea emotionala si financiara. Poate noi povesti emotionale si de mare intensitate.

Luna Noua in Taur ne mai vorbeste despre valorile de baza: cat ne valorizam, cat ne iubim, cat de atenti suntem la propria persona, cat de bine suntem emotional, financiar? Cat si cum mancam? Ne vorbeste despre siguranta din absolut toate punctele de vedere.

Casa a 6-a, cea in care se afla Venus, raspunde si de sanatate, asa ca, atentie ce mancati, cum mancati, daca cumva va simtit rau, faceti analize. Uneori mancam ca sa umplem golurile din suflet, mancam pe baza emotionala. E un moment important in care pot aparea vindecari, solutii.

Intentiile sa aiba legatura cu aceste energii din viata de zi de zi, de rutina mai exact. Stiu ca e greu sa schimbam rutina, dar acesta Luna Noua ne invita cu drag. Si bine am face sa acceptam. Nu de alta, dar schimbarea este necesara ca sa evoluam. Cine nu evolueaza e ca si cum nu mai e…

Luna Noua are loc in decanul 3, cel care este condus de Saturn din Varsator, cu alte cuvinte e nevoie de munca sa schimbam, dar vom fi rasplatiti pe masura in viitor.

Luna Noua din Taur face si aspecte extrem de interesante:

Luna Noua conjunctie Lilith (este cea care raspunde de secrete), ne indeamna sa facem o introspectie la sange, cu sinceritate sa privim in adancul sufletului, sa accesam TOT ce tinem departe chiar si de noi insine, nu doar de altii, ca sa vindecam. Sa setam intentii de schimbare. E nevoie de detasare, sa ne uitam si la semnul opus Taurului, Scorpion ca sa echilibram balanta. Pur si simplu, ler it go…. sa nu stam blocati.

Si Pluto retrograd din Capricorn face un trigon superb la Luna Noua, ne indeamna la curaj, sa ne dam voie sa ne autotransformam, sa devenim cea mai buna varianta a noastra.

Si Neptun din Pesti pune umarul si ne recomanda sa avem credinta ca toate se vor aseza fix cum ne trebuie, nu neaparat cum vrem. Sa invatam sa FIM!