Luna Plina este opozitia celor doi astri – Soarele, energia noastra constienta, si Luna, energia noastra inconstienta.

Soarele este semnificator ai vointei, al eului, Luna este semnificator al subconstientului.

Luna este in Scorpion, Soarele este de partea cealalta, la 180 de grade, in Taur.

Luna in Scorpion e in cadere, nu se simte confortabila nu e in siguranta, e pe taramuri necunoscute si reci, aproape de Infern, de umbra si intuneric, acolo unde Scorpionul se simte bine. Ca atare, noi emotional simtim o anumita nesiguranta, o presiune. Sentimentele ne sunt profunde la modul intruziv, nevoia de conectare e mult peste cuvinte, de-a dreptul peste limita suportabilitatii pentru unii. E o limita fina pana la obsesii si angoase, iar lipsa de siguranta poate duce chiar la distrgerea relatiilor.

Soarele e in Taur, pozitie care ne face practici si ancorati in realitate. In momentul Lunii avem un stellium in Taur: pe langa Soare mai avem: Mercur, Venus, Lilith si Uranus. Ce vrea Taurul? Sa bea, sa manance pe indestulate, sa fie comod, sa aiba bani si de toate in camara. Sa leneveasca daca se poate, sa fie mega rasfatat. Iubeste tot ce e senzual si luxos.

Guvernatorul Ascendentul momentului unde credeti ca este? Evident, tot in Taur, si ne indica ca e momentul sa acceptam schimbarile cu iubire.

Ambele semne, Scorpionul cat si Taurul, sunt fixe, accepta cu greu schimbarea. Taurul este ancorat in realitatea, vrea stabilitate, predictibilitate si confort.

Scorpionul este semn de apa, axat pe emotii si adancurile noastre, merge pana in subconstient si scoate la suprafata absolut TOT, nu renunta pana nu ne trece prin chinurile iadului.

Guvernatorul Scorpionului este Marte, care in momentul Lunii Pline este in Rac, pozitie pe care nu o place absolut de loc, asa ca ne face extrem de emotionali si mega certareti, ne poate enerva efectiv orice. O sa vedem cupluri care se pot certa destul de aprins din cauza unei sosete, ori altii poate si definitiv.

Celalalt Guvernator al Scorpionului este Pluto, Zeul Infernului, si este in Capricorn, decanul trei, de unde mai arunca un ochi sa vada daca nu cumva ceva nu este la locul sau, sa mai transforme, si cum altfel decat prin moarte si renastere.

Mai mult, Pluto e stationar. Sta pe loc si mai da o sansa celor care nu au facut deja curatenia de primavera in suflet. In caz contrar, vine el. Cu atat mai mult avem parte de emotii mai intense.

Recomand sa analizam puterea pe care o avem asupra propriei persoane, ce putere avem asupra altora sau cine are putere asupra persoanei mele? Trei intrebari, dar si trei raspunsuri importante.

Ca arhetip, Scorpionul vrea sa stie ‘’de ce?’’ Asa ca, e un moment sa ne punem intrebari: ‘’de ce mie’’, ‘’de ce acum?’, ‘’de ce nu acum’’, ‘’de ce atrag acelasi tip de om’’ si tot asa. Raspunsul in adancul nostru, noi stim de ce. Ne lipseste doar puterea de a scoate la suprafata ranile sa le vindecam. Constientizarile vin singure, doar acordati-le atentie si timp.

Da, stiu, o sa ziceti ca schimbarea e grea, asa este, discutam despre semne fixe, dar nimic nu e greu cand dorinta e reala si esti dispus sa muncesti pentru asta.

E momentul sa renuntam la tot ce toxic in sufletele noastre, in casele noastre, sa scoatem tot ce e inchis, sa aducem la suprafata, sa facem o curatenie temeinica, o purificare. Sa nu uitam ca totodata este si Saptamana Patimilor.

Sa purificam sufletele care poate sunt grele de atatea emotii negative.

Emotional, cu acesta pandemie, nimeni nu e extrem de bine. Fiecare are o poveste nespusa. In adancuri, unde vrea sa ajunga Scorpionul, nu liniste. E linistea dinainte furtunii.

Axa Taur/Scorpion vorbeste si despre lectia detasarii. Luna se petrece insa pe axa 6/12 a sufletului, una foarte valoroasa. Inainte de asta ies toate fricile, durerile, traumele la suprafata, in special pe relatii de iubire. Altfel nu avem vindecare.

Ce preferi, sa stai in zona de confort unde e binisor la suprafata, sau sa evoluezi, chiar daca treci printr-o curatare mai dificila?

Atentie la excesele culinare, cu atatea planete in Taur sa nu apara diverse probleme. Totodata, sa aprinde o lumanare pentru morti.