“Ce o sa spuna lumea’’ e fraza care a ucis milioane de vise. Frica de a face altfel lucrurile decat se fac in mod traditional. Frica de a iesi din zona de confort. Stiu ca aprobati din cap cand cititi si poate zambiti cu jind, insa, va anunt ca vremea asta trece. Vine cea in care o sa zambim pe bune cand o sa avem CURAJ sa facem ce ne dorim cu ADEVARAT. Doar rabdare sa avem.

To be or not to be? Simplu de scris, simplu de citit, dar atat de greu de facut, nu?

Liberi sau nu? Cum va simtit? Care este diferenta dintre a fi in libertate si a face lucruri pe care de fapt nu le vrei, insa ti se impun?

Poate nu e corect sa stai peste program ca te roaga seful ca o favoare, poate nu e bine sa taci in fata unui prieten cand te tachineaza, insa sub gluma se ascunde de fapt o desconsiderare?

De ce acceptam jignirile impachetate sub forma de glume, si mai si radem (fals de altfel) cand ceilalti chiar rad pe bune? Pentru ca asa se face, ar zice unii. Dar poate nu e cazul sa acceptam ‘’ce se face’’, poate e cazul sa evoluam, sa ne dam voie sa fim liberi in propriile vieti.

Cati se simt cu adevarat liberi? Cati fac ce vor, cand vor?

Saturn cuadratura Uranus. 17.02.2021.

Azi are loc prima lupta dintre vechi si nou. Dintre traditie si inovatie. Incepem revolutia personala, cea care ne conduce catre noutate. Iesim din zona de confort. O sa percepem libertatea diferit. Si acum suntem liber, insa multi nu sunt cu adevarat, sunt prinsi in gandiri invechite care nu mai rezoneaza cu vremurile in care traim. Cuadratura aceasta se va mai repeta de doua ori in decursul anului.

Sunt momente in viata cand pur si simplu trebuie sa privim spre viitor, sa ne reorientam, sa tinem pasul cu lumea in care traim. Ca vrem sau nu, sigur se intampla. Unii ar spune ca se numeste chiar evolutie. Carcotasii nu sunt insa de acord. Si totusi, nu mai conteaza, sa ne folosim de liberul arbitru si sa gandim. Noi pentru noi. Fiecare pentru el.

Ce inseamna cuadratura aceasta, cum ne afecteaza, cum se manifesta in vietile noastre? Sa le luam pe rand. Saturn este Marele Profesor, Marele Malefic, Seniorul Karmei, raspunde de relatia noastra cu timpul, ordinea, disciplina, rigurozitatea, organizarea. Este traditionalistul inflacarat, el ne influenteaza si ne face sa percepem intr-un anumit fel spatiul, obiceiul, regulile.

Tot datorita sau din cauza lui gandim intr-un anumit fel in legatura cu stabilitatea, obisnuinta sau nu acceptam schimbarea. Totodata, Saturn ne aduce foarte multe lucruri bune printre care disciplina si perseverenta. Fara ele am trai intr-un haos care ar duce la anarhie.

Uranus este originalitatea, inovatia, viitorul, ‘’inconstientul colectiv’’, el ne face unici si ne ajuta sa ne aratam aceasta latura. Uranus ne indeamna sa fim liberi, sa indraznim, sa avem idei chiar daca par nebune la prima vedere, sa ne revoltam daca e cazul, sa fim excentrici si nonconformisti.

Saturn se afla in Varsator, semn de aer, fix, asta inseamna ca ne face sa gandim, sa comunicam, dar sa nu dorim neaparat o schimbare, cu toate ca in sinea noastra o anticipam si nici nu am zice de fapt ‘nu’ raspicat. Varsatorul este guvernat fix de Uranus, cel care tine de schimbare, de adaptare si originalitate. Cel cu care de ‘’lupta’’.

Uranus se afla in Taur, semn de pamant si fix, care nu accepta schimbarile sub nicio forma. Insa Uranus e nestatornic, nu accepta traditionalismul, el vrea inovatie, noutate. Pe scurt, cuadratura e o lupta intre vechi si nou, intre ideea intiala:

<< As vrea sa facem ceva nou, ceva altfel (Uranus), dar mi-e teama de faptul ca nu se respecta traditia (Saturn). Prefer sa raman ancorat in trecut (Saturn) ca sa nu fiu judecat de ceilalti pentru ideile mele vizionare (Uranus). Mi-e teama de ce o sa spuna lumea, e mai usor sa renunt la mine si la ceea ce imi doresc. >>

Nu uitati, “Ce ar zice lumea’’ a ucis milioane de vise, si la maturitate fiecare regreata lipsa curajului de a-si da voie sa FIE. Va recomand sa va dati voie sa fiti liberi in propriile vieti.

Iar daca nu esti dispus sa risti, sa iesi din zona de confort, aceasta cuadratura o sa o resimti. Doar ai rabdare.

Schimbarile vin in anumite domenii, in special unde se afla semnele Varsator si Taur. Verificati harta natala.

LA CE SCHIMBARI SA NE ASTEPTAM

O sa ne schimbam modul de gandire. O sa fim mai open-mind.

Schimbarile se produc brusc. De azi pe maine.

Este recomandat sa fim deschisi si flexibili la situatii.

O sa ne reconfiguram diverse trasee.

O sa fim mai spontani.

O sa fie nevoie sa fim perseverenti si disciplinati.

Sa traim ancorati in realitate.

Sa ne dam voie sa incercam/ riscam.

Adaptabilitatea o sa fie importanta.