Cu 25 de ani in urma o vecina m-a intrebat ce zodie sunt. Stiam de la mama, si mandra tare, i-am spus. Discutia m-a dus intr-o zona noua, necunoscuta. Ascendentul, Luna si celelalte Planete nu le stiam. Bunicul imi povestea despre Astronomie, dar nu intelegeam ce legatura au si cu Astrologia. Curioasa din fire, am inceput sa citesc horoscopul din revista ‘Bravo’, era in mare voga in aceea perioada. Nu gaseam materiale despre Astrologie, dar, vecina mi-a spus sa citesc ‘Legendele Olimpului’’. Mi-a explicat la momentul respectiv ca Mitologia are o legatura cu Astrologia. Zis si facut. Inca citesc si in ziua de azi, tot mi se pare ca e loc de mai bine. Si adevarul acesta este, mereu e loc de mai bine. Am reusit cu multa curiozitate, disciplina si pasiune sa invat tainele Astrologiei.

<< Am inteles ca nu e de ajuns sa stii zodia cuiva ca sa iti faci o idee. E zodia X si e asa! Nu, e muult mai complex de atat.

Am invatat ca nu exista faptul ca ‘’zodia X nu se potriveste cu zodia Y’’. >>

Insa, e important sa stii unde e Soarele (adica ce zodie esti si ce persoalitate ai), Ascendentul (cum te percep oamenii la prima vedere) si Luna (partea emotionala). Din aceasta combinatie reusesti sa iti creionezi, sa ai o idee despre o persoana. Repet, o idee. Ca sa o poti caracteriza, sa evidentiezi tendintele… e nevoie toata harta natala.

Acum mi-e mai simplu sa inteleg sau sa fac o mica caracterizare unei persoane cu Soarele in Varsator, (Aer), Ascendentul in Pesti (Apa) si Luna in Sagetator (Foc) – va avea tendinta de a fi o persoana independenta, energica, cu si nevoie mare de libertate, combinata cu o nota creativa, poate boema sau timida, si cu un plus de entuziasm, aventuros si intelept in alegeri.

Cu totii stim ce zodie suntem, insa nu toata lumea stie ce Ascendent are. Ca sa il stii, e importanta ora nasterii. Ce spune Ascendentul despre noi? El ne dezvaluie cum erau pozitionate Planetele in Univers in momentul nasterii, el se afla la rasarit in ziua in care te-ai nascut, si spune despre tine mai multe decat ai crede. Este, sa zicem, modul in care te percep ceilalti la prima vedere.

NOTA: Planetele situate in Casa 1, schimba personalitatea.

Ascendentul in semne

Ascendent in semn de Foc – Berbec, Leu, Sagetator. Sunt persoane energice, independente, curajoase, cu initiativa. Totoadata entuziasmul nebun ii conduce catre aventura, iar asta ii pot pune in ipostaze neplacute. Incep multe lucruri si nu le termina pe toate.

Ascendent in semn de Pamant – Taur, Fecioara, Capricorn. Persoane serioase si stabilie, iubesc tot ce e comod, nu vor sa iasa din zona de confort. Au putere de analiza si decizie, si iubesc tot ce inseamna parte materiala. Se simt atasati de bunuri.

Ascendent in semne de Apa – Rac, Scorpion, Pesti. Artisti, visatori, boemi si creativi. Au suflet bun, si un simt deosebit, sa ii spunem instinct. Pot sa traiasca mai mult in interiorul lor, sa nu se manifeste.

Ascendent in semne de Aer – Gemeni, Balanta si Varsator. Persoane care comunica, iubesc informatiile, vor sa le stie pe toate. Sunt agitati si vorbareti. Cei mai sociali,vor mereu sa fie inconjurati de oameni.