Mercur se afla in zodia Varsator si va ramane aici pana in 15 martie. In perioada 30 ianuarie – 22 februarie este retrograd in Varsator.

Ce se intampla cand Mercur retrogradeaza? Posibil sa intampinam probleme in comunicare, informatiile sa nu ajunga sub forma pe care o dorim la interlocutori, sa semnam contracte gresite.

Mercur retrogradeaza de trei ori anul acesta, iar de fiecare data o face in semn de aer, iar primul este Varsatorul, al carui guvernator este Uranus, planeta care raspunde de inovatie, electricitate. Asa ca, este posibil sa avem probleme cu telefonul, laptopul, becul. Pot sa apara si tot felul de fenomene ale naturii precum tunetele, fulgerele.

Cum va afecta Mercur retrograde fiecare zodie:

MERCUR RETROGRAD BERBEC

Berbecii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd in cercul de prieteni, posibil ca viata sociala sa fie mai incurcata, cu tot felul de intarzieri. E recomandat sa va reganditi planurile, incercati sa le abordati din alta perspectiva.

MERCUR RETROGRAD TAUR

Taurii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd la locul de munca. Cei care lucreaza in domenii unde tot timpul au de facut contracte, sau acte de semnat, le recomand atentie sporita. E recomandat sa va reanalizati ideile despre job.

MERCUR RETROGRAD GEMENI

Gemenii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograde in ceea ce priveste studiile, cursurile pe care le fac, sau ii incurca in dezvoltarea lor spirituala. Nu sunt excluse nici tot felul de incurcaturi. Daca v-ati planificat vacante sau calatorii scurte e recomandat sa le amanati.

MERCUR RETROGRAD RAC

Racii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd in viata privata, cea care e ascunsa de ochii curiosilor. E indicat sa gasiti calea de comunicare potrivita, sa va asigurati ca partenerul intelege exact mesajul pe care doriti sa il transmiteti. E recomandat sa reganditi strategia in urma careia primiti bani castigati la comun cu alte persoane.

MERCUR RETROGRAD LEU

Leii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd in viata personala care cuprinde atat relatia de cuplu, cat si relatiile de asociere. E esential sa acordati importanta comunicarii, discutiilor de orice fel. Posibil ca partenerul sa aiba nevoie de explicatii suplimentare, asa ca dati dovada de rabdare.

MERCUR RETROGRAD FECIOARA

Fecioarele e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd la munca. Fix acolo unde acorda importanta si meticulozitate sunteti solicitati. Posibile intarzieri in semnarea contractelor, actelor suplimentare. E recomandat sa reganditi strategia si sa acordati importanta detaliilor, insa sa o faceti printr-o noua abordare.

MERCUR RETROGRAD BALANTA

Balantele e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd in relatia cu cei mici sau in lucrul care presupune creativitate. Posibil ca ideile sa va fie incetosate, sa nu le puteti verbaliza asa cum va doriti. E recomandat sa le notati si sa le spuneti cand Mercur isi va relua mersul normal.

MERCUR RETROGRAD SCORPION

Scorpionii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd in general cu famila, si in special cu parintii. Apar discutii legate de mosteniri, impartiri, posibil reluarea unor procese. E recomandat sa va reorganizati macar mental planurile si sa luati decizii. Evitati semnarea contractelor sau vanzarea bunurilor.

MERCUR RETROGRAD SAGETATOR

Sagetatorii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograde in relatiile cu fratii sau prietenii. Altii pot sa aiba un blocaj in ceea ce priveste creativitatea. Exista si posibilitatea sa spuneti una, dar sa sune fix invers decat va doriti, sau ceilalti sa perceapa mesajul vostru gresit. Rrecomandarea pentru voi e sa aveti rabdare. Reevaluati-va planurile legate de frati/surori.

MERCUR RETROGRAD CAPRICORN

Capricornii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd cu finantele, si anume banii castigati din munca prestata. Posibil sa luati decizii care nu va avantajeaza sau sa apara intarzieri cu plata. Pot aparea incurcaturi cu actele sau contractele. E recomandat sa amanati calatoriile in interes de serviciu.

MERCUR RETROGRAD VARSATOR

Varsatorii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd in interiorul unor grupuri, poate prieteni, comunitati sociale in principiu. Discutiile sunt incetinite ori stopate pentru o perioada. E recomandat sa va asigurati si sa acordati importanta inclusiv tonalitatii pe care o folositi cand comunicati.

MERCUR RETROGRAD PESTI

Pestii e posibil sa aiba probleme din cauza lui Mercur retrograd, insa nu vor spune in ce fel. O sa fiti si mai interiorizati decat o sunteti de fel, o sa simtiti ca va lipseste comunicare, dar paradoxal, nu veti comunica deschis. E recomandat sa aveti planuri constructive, le puteti aplica dupa 22 februarie.