Stiati ca ….

* Mercur in astrologie este planeta gandirii si a comunicarii.

* Mercur nu se indeparteaza de Soare mai mult de 28 de grade, asa ca deseori intalnim aceste planete ca fiind in conjunctie, ori cel mult in semne vecine.

* Pe baza combinatiilor putem avea 36 de tipologii umane.

* Mercur este o planeta neutra, nu e feminina, nici masculine, iar in functie de aspectele pe care le face poate sa fie‘’ buna sau rea’’.

* Are domiciliul in Gemeni – semn masculin, si Fecioara – semn feminine.

Mercur in Varsator – 8 ianuarie – 15 martie

Din 8 ianuarie Mercur a intrat in Varsator, unde se afla alaturi de Jupiter si Saturn, iar in curand va intra si Soarele. In Varsator, Mercur o sa stea doua luni, adica foarte mult avand in vedere ca sta intr-un semn zodiacal cam trei saptamani.  Se pare ca avem ceva lectii de invatat, si chiar daca ne place sau nu, la final sa o consideram ca am primit o mana de ajutor in evolutia noastra.

Mercur in Varsator ne face liberi in gandire, entuziasmati, avem o alta claritate a gandurilor si poate o alta exprimare, ideile sunt originale, nonconformist, iesite din tipare. Ne ajuta sa lucram cu tehnologia sau astrologia, tot ce e nou si avangardist.

Aspecte Mercur din Varsator si alte planete:

8, 9 Ianuarie:

*Mercur sextil Luna

*Mercur conjunctie Saturn si Jupiter

*Mercur cuadratura Marte

10, 11, 12, 13 Ianuarie:

* Mercur cuadratura Marte

* Mercur conjunctie Saturn si Jupiter

* Mercur cuadratura Uranus

*Mercur cuadratura Lilith (11, 12, 13 ianuarie)

 14 ianuarie:

*Mercur conjunctie Luna

*Mercur conjunctie Saturn

*Mercur cuadratura Uranus

*Mercur cuadratura Lilith

16 ianuarie

*Mercur conjunctie Saturn stationar

22 ianuarie

* Mercur cuadratura Luna

30 ianuarie

* Mercur e stationar se pregateste de retrogradare si face opozitie cu Luna

Mercur va retrograda din 30 ianuarie pana in 20 februarie. In mare, cu totii stim ca Mercur retrograd e bau-bau, dar sa nu exageram, nu e chiar asa. Mercur retrograd ne poate face sa incurcam informatiile, ori ele nu nu ajung la timp la destinatar, poate provoca tot felul de accidente, aduce idealizare sau crize de nervi. Puteti spune acum, ce nu e de ajuns? Este, dar, pentru ca exista un mare DAR, nu toata lumea este afectata de Mercur retrograd. Sa facem diferenta ca doar unii pot fi afectati, in timp ce altii sunt foarte bine, iar asta e in functie harta natala.

Daca vreti sa stiti cum va ajuta sau afecteaza Mercur, sa stiti de ce puteti pune o problema intr-un mod anume si nu il altul, de ce va exprimati intr-un fel cu toate ca nu neaparat asa doreati in momentul acela, de ce vreti sa spuneti ceva, dar va iese altceva, va astept sa imi scrieti pe contact[at]new6.devsck.ro pentru harta natala.